Kathryn Stott xx.jpg

Trio Taus

Liv Hilde Klokk, fiolin
Ida Bryhn, bratsj
Torun Stavseng, cello

Historien om TrioTaus begynte 16. september 1984, da Liv Hildes far ringte sin beste venn, Toruns far, og annonserte at hans datter hadde kommet til verden på Toruns aller første bursdag. Deres første minner om hverandre er når de løper rundt og sammen sloss mot sine eldre søsken, vandring i norske fjell, og så starten på en strykekvartett da vi var 10 og 11 år. De vinner 3. pris på Trondheim International String Quartet Competition i 2000. Og her starter deres møte med Ida, som vant 2. premie i Trondheim med sin strykekvartett. I mange år spilte de alle tre sammen i forskjellige konstellasjoner, og ideen om å danne en stryketrio kom opp. Det viste seg at de ganske enkelt ikke i var stand til å holde seg unna stryketriomusikken. De er så inspirert av hverandres spill, humor, matlaging og det å tilbringe tid sammen, at de startet TrioTaus i 2016. 

Deres første år som en stryketrio har blitt sterkt dominert av to gigantiske verk: Bachs Goldberg-variasjoner og Mozart Divertimento i E-flat, som de har utført sammen med et utvalg av hans brev. Det er også ryggraden på deres konsertreise for barn, «lille Mozart». I juni 2017 spiller de inn Mozarts Divertimento for plateselskapet 2L. 

Liv Hilde Klokk spiller på en Tomas Balestrieri fiolin fra 1759, Ida Bryhn spiller på en Grancino bratsj fra 1665 og Torun Sæter Stavseng spiller på en Gofriller-cello fra 1725. Disse instrumentene er generøst utlånt fra Dextra Musica.

/
Fjord Classics konserter:

TUESDAY 27TH JUNE (K2)  
- M
åneskinn

Sandar Church, 21:00

SCHÖNBERG / PIERROT LUNAIRE

-

wednesday 28th June (v5)
- Lykkelige musikanter

Jarlsberg Hovedgård, 18:00

DOHNáNYI / STRING TRIO
MOZART / OBOE QUARTET
HAYDN / divertimento in e flat, hob.IV:5
BRÆIN / the MERRY MUSICIANS, op.1

-

thursday 29th June (v9)
- Brev fra Wolfgang

Borre Church, 18:00

schubert / string trio in B flat, d.471
MOZART / DIVERTIMENTO, K.563

-

friday 30th June (v13)
- Søvnløs

Nøtterøy Church, 19:00

BACH /GOLDBERG VARIATIONS

-

sunday 2nd July (k19)
- Kaleidoskop fra Wien

Sandefjord Church, 13:00

SCHUBERT / TROUT QUINTET

-

sunday 2nd July (k21)
- La Valse

Sandefjord Church, 18:30

MOZART / HORN QUINTET, k407

-