Kathryn Stott xx.jpg

Tai Murray / fiolin

Beskrevet som "suveren" av The New York Times, etablerte fiolinisten Tai Murray seg som en ny generasjons "musikalske stemme".

"Teknisk feilfri ... livlig og sprudlende ... Det er ingen tvil om at Murrays spillestil er mer moden enn hos mange mer erfarne musikere; Og med en debut som underbygger dette, kan det trygt antas at hun vil overskride manges forventninger. Hun har ihvert fall overskredet min." Francesca Treadaway, Muso Magazine 

Verdsatt for sin eleganse og enkelhet, Murray knytter et spesielt bånd med lytterne gjennom hennes modne frasering og subtile spillestil. Hennes programmering avslører musikalsk intelligens. Hennes lyd, sofistikerte bueføring og valg av vibrato minner oss om hennes musikalske bakgrunn og innflytelse, hovedsakelig fra Yuval Yaron (en student av Gingold og Heifetz) og Franco Gulli. Etter å ha vunnet Avery Fisher Career Grant i 2004, ble Tai Murray kåret til å være en BBC New Generation Artist (2008 til 2010). 

Hun har opptrådt som gjestesolist på konsertsteder som Barbican, Chicago Orchestra Hall, Københavns Tivoli og Shanghai konserthus. Opptrådt med ensembler som Atlanta Symphony, BBC Scottish Symphony, og Orquestra Sinfónica Simón Bolívar. Tai Murray er nå bosatt i Berlin og New York, opptrer i Berlins Konzerthaus og Kammermusiksaal hos Berlinfilharmonien, har prosjekter med Philharmonic Staatsorchester i Mainz og Düsseldorfer Symphoniker, og turnerer med Brandenburger Symphoniker og Niederrheinische Sinfoniker. 

Som soloartist har Tai Murray besøkt mange av verdens hovedsteder Berlin, Chicago, London, New York og Washington DC for å nevne noen. Hun var invitert tilbake til Wigmore Hall i både 2013 og 2014. 

Som kammermusiker har hun turnert sammen med musikere fra Marlboro og var medlem av Lincoln Center's Chamber Music Society II (2004-2006). Festivalsopptredener i Irlands West Cork Festival, og Great Lakes Chamber Music Festival i USA. 

Tai Murrays kritikerroste debutinnspilling for plateselskapet Harmonia Mundi av Ysayes seks sonater for solo fiolin ble utgitt i februar 2012. Hennes andre innspilling med verk av amerikanske komponister fra 1900-tallet ble utgitt i november 2013 på selskapet eaSonus (www.easonus.com).  Hennes tredje plateinnspilling med Bernstein Serenade, ble utgitt i 2014.

/
Fjord Classics konserter:

Tuesday 27th june (k2)  
- m
åneskinn

Sandar Church, 21:00

STRAVINSKY / SUITE ITALIENNE (AFTER PULCINELLA)

-

wednesday 28th june (K3)
- fra nordheim til mozart

Sandar Church, 15:00

RAVEL / SONATA FOR VIOLIN & PIANO

-

thursday 29th June (k10)
- forklaret natt

Sandar Church, 19:00

SCHÖNBERG / VERKLÄRTE NACHT

-

FRIDAY 30TH JUNE (K12)
- BALKANISErt

Sandar Church, 15:00

BRAHMS / PIANO QUARTET NO. 1 IN G MINOR

-

friday 30th June (k14)
- La Belle Époque

Sandar Church, 19:00

CHAUSSON / POEME

-

sunday 2nd July (k21)
- La Valse

Sandefjord Church, 18:30

ENESCU / OcTET 

-