Kathryn Stott xx.jpg

Ruby Hughes / sopran

Hun startet sine musikalske studier som cellist og studerte på Guildhall School of Music i London. Hun fortsatte med å studere sang på Hochschule für Musik und Theater i München og Royal College of Music i London, der hun ble uteksaminert i 2009. Innehaver av Borletti- Buitoni Trust Award, nominert til Royal Philharmonic Society Music Award i 2014, vinner av både Første pris og Publikumsprisen underLondon Handel Singing Competition i 2009, og hun er en tidligere BBC New Generation Artist. Ruby Hughes er datteren til den berømte walisiske keramikeren Elizabeth Fritsch.

Hun debuterte på Theatre an der Wein i 2009 som Roggiero i Rossini's Tancredi, tilbake som Fortuna i L'Incoronazione di Poppea. Hun har vært Euridice i L'Orfeo på Aix-en-Provence Festival, Sandrina L'infedelta delusa og Narcissa Philemon und Baucis på Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, The Indian Queen på Schwetzinger Festival og Rose Maurrant-Street Scene på Opéra de Toulon. I Storbritannia har hun hatt store roller med English National Opera, Garsington Opera, The Opera Group, Music Theatre Wales og Scottish Opera. 

Hun har kringkastet og spilt inn en stor mengde musikk og hun dekker et bredt spekter av repertoar, inkludert verker av Bach, Barber, Berg, Britten, Crumb, Handel, Haydn, Mahler, Maxwell Davies, Macmillan, Mozart, Schubert og Schumann. Ruby er en lidenskapelig solosanger og jobber tett med pianistene Julius Drake og Joseph Middleton. I 2016 lanserte hun sin første solo innspilling "Nocturnal variations" med sanger av Schubert, Mahler, Britten og Berg sammen med pianisten Joseph Middleton, utgitt av plateselskapet Champs Hill. Denne innspillingen ble kåret som ”Månedens valg” av BBC Music Magazines. I samme måned opptrådte hun på den kritikerroste plateinnspillingen ”Purcell Songs Realized by Britten” for samme plateselskap. Hun er en forkjemper for kvinnelige komponister, og spilte nylig inn på selskapet BIS ”Heroines of Love and Loss”, en plate dedikert til kvinnelige komponister fra 1700-tallet, med sin mangeårige samarbeidspartner Jonas Nordberg. Denne innspillingen ble utgitt i mars 2017. 

Høydepunkter fra 16/17 sesongen og fremover inkluderer en sangsyklus skrevet for henne av Judith Weir, en gjenvisitt til Londons Wigmore Hall for en solokonsert inkludert et bestillingsverk, en sangsyklus av Helen Grime, og debuter med Music of the Baroque, Chicago Symphony Orchestra og Minnesota Orchestra der hun vil fremføre og spille inn Mahlers symfoni nr. 2. Hun har også nylig spilt inn en plate for Chandos Records med Orchestra of the Age of Enlightenment, dedikert til Guilia Frasi, Händels lyriske muse, med utgivelse i 2018.

/
Fjord Classics konserter:

Tuesday 27th june (k1)
- Poet, ta opp din lutt...

Sandefjord Church, 18:00

CHAUSSON / CHANSON PERPETUELLE

-

wednesday 28th june (K3)
- fra nordheim til mozart

Sandar Church, 15:00

FAURé / LA BONNE CHANSON

-

thursday 29th June (k10)
- forklaret natt

Sandar Church, 19:00

RESPIGHI / IL TRAMONTO
ALMA MAHLER / TRE SANGER

-

saturday 1st July (k18)
- Farlig lidenskap

Sandefjord Church, 21:00

MAHLER / RÜCKERT LIEDER

-