Piers Lane - mini-intervju

Vi spurte vår australske gjeste-pianist noen spørsmål om hans liv og fortid. 

Den Londonbaserte australske pianisten Piers Lane gleder seg til å møte gamle og nye kolleger og oppdage nye sider av Norge når han kommer til årets Fjord Classics i Sandefjord. Den lovpriste pianisten avslører at han også har sansen for de mer profane gleder i livet  - han lager sin egen mørke sjokolade.

Hva er det beste med å spille piano?
- Et piano gir et helt orkester alene og min karriere har tatt meg til mange deler av verden og gitt meg sosiale erfaringer jeg aldri hadde hatt med et annet yrke.

Hva fikk deg til å velge en karriere som musiker?
-Jeg ble født inn i en musikalsk familie, så det var helt naturlig for meg å bli musiker. Det var først da jeg kom til London som en 21-årig at jeg plutselig følte meg usikker: det var så mange andre pianister og musikere som ville ha det samme!

Hva er din beste / verste konsertopplevelse?
- En av de beste var min første Prom i Royal Albert Hall. Det var så spennende å ha et så stort publikumet så nær scenen for å oppleve en Rachmaninoff 1. Stykket ble ikke så ofte utført for tretti år siden. Etter  ha bukket og takket for applausen oppdaget jeg at buksesmekken min hadde vært åpen under hele konserten...

Hva gjør deg glad?
- Det meste! Musikk, natur, godt selskap, mat og vin, reise - faktisk alle ting som festivaler gir!

Hvilken musikk får deg til å gråte?
- Den langsomme bevegelsen i Bachs dobbel fiolinkonsert. Hvem kan si hvorfor noe berører en dypt? Men det er veldig spesielt når det skjer! Det verre er når du ler hysterisk uten grunn i situasjoner som absolutt ikke er morsomme. Det har skjedd flere ganger gjennom årene, og jeg har krøllet meg sammen i forsøk på å kvele den ukontrollert latteren.

Hva er ditt favorittsted i verden, og hvorfor?
-Brisbane i Australia. Jeg har så mange fantastiske minner derfra.

Piers Lane pic.jpg