Marine.jpeg

Kongelige Norske Marines Musikkorps

Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem profesjonelle forsvarskorps i Norge. Korpset ble opprettet i Stavern så tidlig som i 1820 og har hatt base i Horten i Vestfold siden 1850. Marinemusikken består i dag av 29 musikere med høy utdanning og stor kunstnerisk kompetanse.

Marinemusikken gjør hvert år en rekke viktige oppdrag for Forsvaret i Norge og bidrar også til økt synlighet og fokus på den viktige funksjonen Forsvaret har i samfunnet ved sin utstrakte konsertvirksomhet rettet mot det sivile publikum. Korpset gjennomfører 130-150 oppdrag årlig.

Marinemusikken har representert det norske Forsvaret på oppdrag i blant annet USA, Frankrike, Russland, Belgia og Spania og har deltatt på Norsk Militær Tattoo hele syv ganger. Korpset har også gjestet Nan Chang Military Tattoo i Kina og har vært på oppdrag i Afghanistan ved to anledninger for å spille for norske og utenlandske tropper. I 2011 bidro korpset med musikk til medaljeseremoniene under Ski-VM i Oslo og Forsvarets Musikk ble dermed synliggjort for millioner av TV-seere verden over. Marinemusikken har også gjestet Vietnam ved flere anledninger i forbindelse med prosjektet "Transposition" som omhandler utveksling og utvikling av musikk mellom Norge og Vietnam.

Marinemusikkens store årlige utendørskonsert, Fyrverkerikonserten, har blitt en institusjon i kultur-Vestfold og en regelrett folkefest for publikum i regionen. Konserten feirer i år 25-års jubileum og er således Vestfolds lengstlevende utendørskonsert.

Marinemusikken har samarbeidet med en rekke storheter innenfor så og si enhver musikalsk sjanger og fungerer på den måten som et godt synlig bindeledd mellom Forsvaret og sivilbefolkningen. José Carreras, Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Barbara Hendricks, Solveig Kringlebotn, Arve Tellefsen, Wenche Myhre, Ole Edvard Antonsen, Lill Lindfors, Sondre Lerche og Sigvart Dagsland er bare noen av artistene Marinemusikken har samarbeidet med opp gjennom årene. Korpset har utallige CD-utgivelser bak seg og mottok i 2003 Spellemannprisen for utgivelsen I dur og brott, hvor korpset samarbeidet med Erik Bye.

/
Fjord Classics konserter:

Tirsdag 27. juni (k2)  
- m
åneskinn

Sandar kirke, 21:00

SCHÖNBERG / PIERROT LUNAIRE

-

Torsdg 29. JUNi (K10)
- forklaret natt

Sandar kirke, 19:00

MOZART / klaverKONSERT NR. 20 i d moll, K466

-

lørdag 1. Juli (v16)
- Lunsj med Amadeus

Engø gård, 15:00

MOZART / overtyre til figaros bryllup, arr. blåseoktett
krommer / partita i f dur, op. 57
kodály / kállai kettos
MOZART / EINE KLEINE NACHTMUSIK

MOZART / BLÅSEOKTETT I c moll K. 388

-

lørdag 1. JULi (K17)
- 1-2-3-4-5

Sandar kirke, 18:00

tuba kvartett extravaganza

-

lørdag 1. Juli (k18)
- farlig lidenskap

Sandefjord kirke, 21:00

BARTOK / SONATE FOR 2 KLAVERER OG slagverk

-

søndag 2. Juli (k19)
- Kaleidoskop fra Wien

Sandefjord Church, 13:00

BERG / KAMMERKONSERT

-

søndag 2. Juli (k21)
- La Valse

Sandefjord kirke, 18:30

GULDA / CELLOKONSERT ARR. FIOLIN

-