Kathryn Stott xx.jpg

Leif Ove Andsnes / klaver

Med sin imponerende teknikk og gjennomreflekterte tolkninger,  har pianisten Leif Ove Andsnes vunnet verdensomspennende anerkjennelse. Han gir konserter i verdenens ledende konsertsaler og med de fremste orkestre. Som ivrig kammermusiker er han grunnlegger og kunstnerisk leder for Rosendal Kammermusikkfestival som han startet i 2016. Tidligere har han vært kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfest.

I 2017 er han solist med Berliner Philharmoniker, Boston Symphony Orchestra, London Philharmonia, Wiener Philharmoniker og NHK Symphony Orchestra. I Norge er han solist med Kristiansand Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, Oslo og Bergen Filharmoniske Orkestre. Han gir solokonserter over hele Sør-Amerika og i Japan. Med Matthias Goerne har han et Schubert lieder prosjekt og med Marc-André Hamelin et program med verk av Mozart, Debussy og Stravinsky for fire-hendig klaver.

Etter den enorme suksessen til hans «Beethoven Journey» forSony Classical,  er Leif Ove Andsnes i 2017 tilbake i studio for å lage to nye innspillinger, som begge slippes i 2017-18: Et Stravinsky-album for to klaver, innspilt med Marc-André Hamelin for Hyperion, og en solo innspilling av Sibelius-klaverstykker for Sony Classical. Hans tidligere diskografi består av mer enn 30 plater for EMI Classics - solo, kammermusikk og konsertutgivelser, mange av dem bestselgere - med et repertoar fra Bachs tid og frem til i dag.

Andsnes er Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. I 2007 mottok han den norske «Peer Gynt Prisen». Våren 2016 mottok han et æresdoktorat ved New Yorks Juilliard School of Music. Han er også mottaker av Royal Philharmonic Society Instrumental Award og Gilmore Artist Award. Han ble tatt inn i Gramophone’s «Hall of Fame» i 2013. Vanity Fair kåret Andsnes til en av sine "Best of the Best" i 2005.

Leif Ove Andsnes ble født på Karmøy i 1970, og studerte ved Bergen Musikkonservatorium underden kjente tsjekkiske professor Jirí Hlinka. Han har også fått uvurderlige råd fra den belgiske pianolærer Jacques de Tiège som i likhet Hlinka har i stor grad påvirket hans stil og filosofi som utøver. Han er for tiden en kunstnerisk rådgiver ved Professor Jiri Hlinka Piano Academy i Bergen hvor han også  gir en årlig masterclass. I juni 2010 ble han far for første gang. I 2013 ble familien utvidet med tvillinger.

/
Fjord Classics konserter:

Tuesday 27th june (k1)
- Poet, ta opp din lutt...

Sandefjord Church, 18:00

MOZART / QUINTET FOR PIANO AND WINDS, K542

-

wednesday 28th june (K3)
- fra nordheim til mozart

Sandar Church, 15:00

MOZART / PIANO TRIO K. 542

-

wednesday 28th June (k4)
-
Rått, dypt og mykt som fløyel!

Sandefjord Church, 18:00

MOZART / LARGHETTO & ALLEGRO FOR 2 PIANOS
STRAVINSKY / CONCERTO FOR 2 SOLO PIANOS

-