Kathryn Stott xx.jpg

Kathryn Stott / klaver

Kathryn er født i Lancashire og studerte på Yehudi Menuhin School og Royal College of Music. Hennes lærere inkluderer Nadia Boulanger, Vlado Perlemuter og Kendall Taylor. Kathryn har vært en fast gjest på internasjonale festivaler både som solist og kammermusiker, og har hele tiden turnert verden rundt siden 1978, da hun var prisvinner i Leeds International Piano Competition. Nylige høydepunkter som solist, er gjentatte engasjement under BBC Proms, og en omfattende turne til Australia og New Zealand. Kathryn spilte inn 'The Arc of Life' med cellisten Yo-Yo Ma. Kommende oppdrag inkluderer konserter i Tyskland, Frankrike, Norge, Japan, USA, Tyrkia, Storbritannia, Australia og en videre turne i New Zealand. 

Med et stort repertoar har Kathryn opprettholdt en stor interesse for samtidsmusikk og har hatt mange komposisjoner skrevet spesielt for henne. Hennes mange innspillinger inkluderer konserter og solo repertoar. Spesielt kan man merke seg hennes opptak for Hyperion av de komplette solo stykkene til komponisten Fauré og en komplett innspilling av Kabalevsky piano konserter for Chandos. I tillegg til hennes CDer med Yo-Yo Ma, har hun blant annetgjort innspillinger med Truls Mørk, Christian Poltéra, Guy Johnston, Doric String Quartet, Noriko Ogawa, Tine Thing Helseth, BBC Philharmonic, London Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra og Tokyo Symfoniorkester. 

Kathryn er en dedikert pianolærer. Hun er gjesteprofessor ved Royal Academy of Music i London, innehar stillingen som internasjonal leder ved Royal Northern College of Music i Manchester, og besøker regelmessig Chethams School of Music. Kathryn ble med i pianofakultetet ved Norges musikkhøgskole i Oslo i august 2016. 

Kathryn Stott har datteren Lucy, og bor i Manchester. Hun er glad i å være ute på landsbygda der hun går turer og tilbringer tid sammen med sin cocker spaniel, Archie.

 

/
Fjord Classics konserter:

Tirsdag 27. juni (k1)
- Poet, ta opp din lutt...

Sandefjord kirke, 18:00

rebecca clarke /
sonate for bratsj og klaver

-

Tirsdag 27. juni (k2)  
måneskinn

Sandar kirke, 21:00

DEBUSSY / SONATA FOR CELLO & klaver

-

onsdag 28. juni (K3)
- fra nordheim til mozart

Sandar kirke, 15:00

RAVEL / SONATe FOR fiOLIN & klaver
FAURé / LA BONNE CHANSON

-

onsdag 28. Juni (k4)
-
Rått, dypt og mykt som fløyel!

Sandefjord kirke, 18:00

JANáčEK / SONATe FOR fiOLIN & klaver

-

torsdag 29. Juni (k10)
-
Forklaret natt

Sandar kirke, 19:00

MOZART / klaverkonsert Nr.20 i d moll, K466

-

fredag 30. Juni (k14)
- La Belle Époque

Sandar kirke, 19:00

FAURé / CELLO SONATe Nr.2
FRANCK / klaverkvintett I F Moll

-

søndag 2. Juli (k19)
- Kaleidoskop fra Wien

Sandefjord kirke, 13:00

SCHUBERT / ørretkvintetten

-

søndag 2. Juli (k21)
- La Valse

Sandefjord kirke, 18:30

RACHMANINOV / SUITE NR.2 FOR 2 KLAVERer
RAVEL / LA VALSE 

-