Lars Anders.jpeg

Jennifer Stumm / bratsj

Jennifer Stumm`s bratsjspill ble hyllet av Washington Post for "opal-liknende skjønnhet" og "fosforaktig energi”. Bratsjisten Jennifer Stumm er internasjonalt anerkjent som en musikalsk innovatør og dynamisk representant for sitt instrument. Orkesterhøydepunkter i sesongen 2011-12 inkluderte en konsertturne med Atlanta Symphony Youth Orchestra der hun fremførteGabriela Lena Franks rørende La Llorona, og også konserter med bratsjkonsertene til Hindemith og Weber sammen med Long Bay Symphony (Myrtle Beach, SC). Solokonserter i The Artist Series of Tallahassee, FL og et returoppdrag som gjestekunstner på Philadelphia Brahms Festival presentert av Astral Artists.

Jennifer Stumms debutinnspilling for plateselskapet Naxos sin ”Laureate Series” er en CD med verk av den italienske komponisten og bratsjisten Alessandro Rolla (1757-1841), som spilte en avgjørende rolle i utviklingen av bratsjen som et viktig konsertinstrument. I samspill med pianisten Connie Shih og fiolinisten Liza Ferschtman, fikk CDen strålende omtale av kritikerne: “…a very polished and suave violist.  She plays dead intune, and her bowing is supple and lively.” (American Record Guide).  

I 2007-08 startet Jennifer Stumm også en rekke spennende samarbeid med opptak for BBC, inkludert Britten's Lachrymae i Skottland og enfestival med russisk musikk på den anerkjente scenen Sage Gateshead i Newcastle. Tidligere opptak av hennes konserter har blitt sendt på BBC, samt de nederlandske, irske og tyske nasjonale radiostasjonene. 

Senere opptredener verdt å merke seg, inkluderer debut på Weill Recital Hall i Carnegie Hall og konserter i Wigmore Hall i London. Som solist har Stumms nylige konserter inkludert Waltons Bratsj konsert med New Haven Symphony, og Mozarts Sinfonia Concertante med Dupage (IL) og Bangor (ME) Symphonies (i samarbeidet med CAG fiolinisten Michi Wiancko). 

Som en ivrig ambassadør for kammermusikk, har Jennifer Stummvært bratsjist med det anerkjente London-baserte Aronowitz Ensemble, medlem av New Generation Artists på BBC, og gjentatte ganger deltaker på International Musicians Seminar at Prussia Cove, både i Cornwall og på turneer. Hennes samarbeidspartnere har inkludert medlemmer av Beaux Arts Trio, Guarneri, Vermeer og Alban Berg kvartettene, tidligmusikkensemblet Ensemble L'Archibudelli og pianisten Christopher O'Riley. Hun opptrer regelmessig på fremtredende festivaler som Marlboro, Verbier, Spoleto og Aldeburgh. 

Hun vokste opp i Atlanta, og innehar for tiden ”International Chair of Viola Studies” ved Royal College of Music i London. Hun begynte sine bratsjstudier i en alder av åtte år og bruker nå  mye tid på mesterklasser og undervisning i håp om at yngre musikere vil bli oppmuntret på samme måte som hun ble. Hennes hovedlærer i Atlanta var Marilyn Seelman. Hun har en Bachelor of Music utdannelse fra Curtis Institute som student av Karen Tuttle og studerte samtidig astronomi og politikk ved University of Pennsylvania. Hun har også tatt en Masters of Music utdannelse på The Juilliard School of Music. I øyeblikket deler hun tiden mellom musikalske forpliktelser i USA og Europa, der hennes nåværende mentorer er bratsjisten Nobuko Imai og cellisten Steven Isserlis.

/
Fjord Classics konserter:

thursday 29th June (k10)
- forklaret natt

Sandar Church, 19:00

SCHÖNBERG / VERKLÄRTE NACHT

-

THURSDAY 29TH JUNE (K11)
- slutten

Sandefjord Church, 22:00

SHOSTAKOVICH / SONATA FOR VIOLA & PIANO

-

FRIDAY 30TH JUNE (K12)
- BALKANISErt

Sandar Church, 15:00

BRAHMS / PIANO QUARTET NO. 1 IN G MINOR

-

saturday 1st July (k17)
- 1-2-3-4-5

Sandar Church, 18:00

GEORGE BENJAMIN / VIOLA, VIOLA

-

sunday 2nd July (k21)
- La Valse

Sandefjord Church, 18:30

ENESCU / OcTET

-