Kathryn Stott xx.jpg

Ib Hausmann / klarinett

Klarinettisten Ib Hausmann elsker å bygge broer mellom klassisk og moderne musikk som både en klassisk utøver, jazzmusiker, improvisator, komponist og skuespiller. 

Som solist har Ib opptrådt i verdens fremste konsertlokaler i mange år sammen med prestisjefylte orkestre som Minnesota Symphony Orchestra og Kammerphilharmonie Bremen. 

Hans viktigste musikalske påvirkning og inspirasjon kommer fra samarbeidet med pianisten Menahem Pressler og komponisten György Kurtág. 

Som en meget etterspurt kammermusiker har Ib samarbeidet med Alexander Lonquich, Aleksandar Madžar, Herbert Schuch, Frank Gutschmidt og jazzpianisten Michael Wollny. 

Ib opptrer også jevnlig med Trio di Parma og strykekvartetter som Hagen, Casals, Vogler, Bennewitz og Auryn-kvartetten. 

Han har mottatt flere internasjonale priser som "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" for sin innspilling av klarinettsonatene til Max Reger og en CD med verk av Berthold Goldschmidt. I 2002 lanserte EMI et liveopptak som inkluderte Kvintetten til Sergei Prokofiev (også med Tabea Zimmermann, Julia Fischer, Lars Vogt og andre). For Deutsche Grammophon spilte han inn dobbeltkonserten for klaver og klarinett av Gerhard Frommel og på CD`en Terezin, musikk fra Theresienstadt sammen med Anne Sofie von Otter og Christian Gerhaher. Denne ble nominert til en Grammy i 2008. 

I 2013 spilte Ib inn en Trio CD sammen med Peter Burns og Frank Gutschmidt,.Denne inneholdt musikk av Erwin Walther og ble utgitt av NEOS-records. 

Hans første komposisjoner ble utgitt i 1996, inkludert "Ohnung" for soloklarinett, og i 2010 komponerte han musikken til eventyret " Spielmann" av Selma Lagerlöff. 

Han støtter entusiastisk det oppsøkende læringsprosjektet ”Laterna musica” i Europa og Colombia som musiker, regissør og forfatter.

/
Fjord Classics konserter:

Tuesday 27th june (k1)
- Poet, ta opp din lutt...

Sandefjord Church, 18:00

MOZART / QUINTET FOR PIANO AND WINDS, K542

-

Tuesday 27th june (k2)  
måneskinn

Sandar Church, 21:00

SCHÖNBERG / PIERROT LUNAIRE

-

wednesday 28th June (v5)
- Lykkelige musikanter

Jarlsberg Hovedgård, 18:00

BRÆIN / the MERRY MUSICIANS, op.1

-

saturday 1st July (v16)
- Lunsj med Amadeus

Engø gård, 15:00

MOZART / overture to the marriage of figaro
krommer / partita in f, op. 57
MOZART / OcTET In c minor, K. 388

-

SATURDAY 1ST JULY (K17)
- 1-2-3-4-5

Sandar Church, 18:00

MOZART / CLARINET QUINTET

-

sunday 2nd July (k19)
- Kaleidoskop fra Wien

Sandefjord Church, 13:00

BERG / CHAMBER CONCERTO
SCHUBERT / THE SHEPHERD ON THE ROCK

-