Lars Anders.jpeg

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria blir omtalt som et av de ypperste ensemblene vi har, og siden oppstarten i 2008 har orkesteret utviklet seg til å bli et viktig tilskudd i norsk musikkliv. Orkesteret drives av medlemmene selv, og er kjent for sitt lekne samspill og sin medrivende spilleglede og engasjement:

"Det som preger Ensemble Allegrias musisering er en vanvittig energi, som ikke overdøver helheten, men som bare tilfører framførelsene en ekstra dimensjon. De har hele tiden full kontroll på de mange temposkiftene. Samspillet er tett, men de misser ikke lekenheten. Og kontrastene er påtagelige. Hør det lekre dansetemaet på slutten av 3. satsen av Bartok. Legg merke til sårheten i de stille partiene hos Sjostakovitsj. Eller fortepiano nyansene i Haydn. Og Waaler Wærvågens myke innganger og dynamiske spenn synes perfekte for Haydn. Imponerende. Konklusjonen er at Ensemble Allegria allerede har plassert seg på topp i det norske elitemiljøet og lever opp til sitt navn."                     Kjell Hillveg om VOLT22, Dagsavisen 5. september 2015

I 2015 ga orkesteret ut innspillingen VOLT22 på LAWO Classics og medvirket på Meins Lebens Licht på BIS Records sammen med Det Norske Solistkor. Begge platene ble nominert til Spellemannprisen i kategorien klassisk.

I 2016 og 2017 omfatter orkesterets aktiviteter blant annet tre konserter i Vesterålen og Harstad, tre ukers skolekonsertturné i Akershus for Rikskonsertene, oppføringer av Haydns ”Skapelsen” med Det Norske Solistkor og Det Norske Blåseensemble i Tønsberg, Kristiansand og Stavanger, innspilling av plate nr. 4 på LAWO Classics, innspilling av alle Bachs motetter på BIS Records sammen med Det Norske Solistkor, en rekke konserter under Hardanger Musikkfest og oppstart av egen konsertserie i Oslo høsten 2017.

 

/
Fjord Classics konserter:

onsdag 28. Juni (k4)
-
Rått, dypt og mykt som fløyel!

Sandefjord kirke, 18:00

ATTERBERG / SUITE FOR FIOLIN, BRATSJ OG STRYKEORKESTER

-

torsdag 29. Juni (k8)
-
Versjoner du aldri har hørt

Sandefjord kirke, 15:00

BACH / ADAGIO FRA FIOLINKONSERT I E
DUDA / KONSERT FOR TUBA OG STRYKERE "MATALKA"
BACH / DOBBEL KONSERT I C MOLL, ARR. BRATSJ & FAGOTT

-

torsdag 29. Juni (k10)
- forklaret natt

Sandar kirke, 19:00

MOZART / klaverKONSERT NR. 20 i d moll, K466

-

torsdag 29. JUNi (K11)
- slutten

Sandefjord kirke, 22:00

R. STRAUSS / METAMORPHOSEN

-