Kathryn Stott xx.jpg

Christoph Hartmann / obo

Obo er for Christoph Hartmann det perfekte instrumentet til å utøve sin lidenskap for musikk. Født i Landsberg am Lech i 1965 der han studerte med Georg Fischer før han fortsatte studiene med prof. Günther Passin ved Musikkhøgskolen i München. Han ble uteksaminert med diplom som utøvende musiker i obo og kammermusikk. Christoph Hartmann har vunnet flere priser under internasjonale konkurranser i Toulon, Genève og Tokyo. 

Hans første engasjement var med Stuttgart Philharmonic og ble etterfulgt av en stilling i Berlin Filharmonien i 1992. Kort tid etter fikk han også en undervisningsstilling ved Herbert-von-Karajan-Akademiet. Han turnerer regelmessig som solist over hele Europa, Asia, Sør-Amerika og USA. Med sin store kjærlighet til kammermusikk, grunnla han sammen med musikalske kolleger festivalen "Landsberger Sommermusiken". Gjennom denne festivalen ble "Ensemble Berlin" etablert, et ensemble som turnerer mye både nasjonalt og internasjonalt. I 2014 var han kunstnerisk leder av "Vinterfestspill i Bergstaden" på Røros, noe han igjen vil være i 2018. 

En ytterligere lidenskap for oboisten er sport. Hartmann er en lidenskapelig maratonløper og konkurransesyklist. Han utviklet sammen med sin sykkelbutikk "Bikeline" sitt eget sykkelmerke: Pasculli. Dette bringer oss tilbake til begynnelsen, manuskriptene til den italienske obo-virtuosen Antonio Pasculli. Disse ble funnet av Christoph Hartmann i et italiensk bibliotek, og det fikk han til igjen å få den glemte musikken til å blomstre. CD`en "Fantasia Italiana" med operatiske fraser av Antonio Pasculli har hatt enorm suksess blant kritikere og publikum over hele verden. Denne CD`en ble utgitt av EMI som verdenspremiere av Pascullis musikk. Christoph Hartmanns andre CD, "Bella Napoli", ble innspilt sammen med hans kolleger fra "Ensemble Berlin". I ettertiden har flere nye opptak blitt utgitt. Nylig spilte han inn tre obo-konserter av den tyske komponisten Enjott Schneider, alle dedikert til Christoph Hartmann.

/
Fjord Classics konserter:

Tuesday 27th june (k1)
- Poet, ta opp din lutt...

Sandefjord Church, 18:00

MOZART / QUINTET FOR PIANO AND WINDS, K542

-

wednesday 28th June (v5)
- Lykkelige musikanter

Jarlsberg Hovedgård, 18:00

MOZART / OBOE QUARTET

-

thursday 29th June (k10)
- forklarte natt

Sandar Church, 19:00

MOZART / PIANO CONCERTO NO.20 in d minor, K466

-

saturday 1st July (v16)
- Lunsj med Amadeus

Engø gård, 15:00

MOZART / overture to the marriage of figaro
krommer / partita in f, op. 57
MOZART / OcTET In c minor, K. 388

-

saturday 1st July (k18)
- Farlig lidenskap

Sandefjord Church, 21:00

BRITTEN / SIX METAMORPHOSES FOR OBOE

-

sunday 2nd July (k19)
- Kaleidoskop fra Wien

Sandefjord Church, 13:00

BERG / CHAMBER CONCERTO

-

sunday 2nd July (k21)
- La Valse

Sandefjord Church, 18:30

GULDA / CELLO CONCERTO, ARR.  VIOLIN

-