Kathryn Stott xx.jpg

Christian Ihle Hadland / klaver

I det siste tiåret har Christian Ihle Hadland etablert seg som en stor klavervirtuos, en musiker med et delikat, raffinert spill og et anslag som har ført ham til de mest prestisjefylte konserthus i verden. 

Christian fikk internasjonal oppmerksomhet i 2011 da han begynte en toårig periode som en BBC New Generation Artist. Som en NGA opptrådte han med alle fem av BBCs symfoniorkestre fra London til Manchester og hadde sendinger med solo- og kammeropptredener hos BBC i London. Som en avslutning på hans NGA periode var Christian solist i Beethovens andre klaverkonsert ved BBC Proms med Oslo Philharmonic dirigert av Vasily Petrenko. Konserten ble sendt direkte og Christian ble rost av Londonkritikerne for sin fremførelse. Christian hadde sin profesjonelle konsertdebut med KORK som 15 åring. Han har siden opptrådt med alle de store orkestrene i Skandinavia, blant dem Sverige Radios orkester, Danmark Radios symfoniorkester, Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Helsinki Philharmonic Orchestra, Oslo Filharmonien og Svenska kammerorkestern. I Storbritannia har han opptrådt som solist med Hallé Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra og Manchester Camerata, i tillegg til sitt arbeid med BBC orkestrene. Han var med på en vellykket konsertturne i Storbritannia med Bergen Filharmoniske orkester under Andrew Litton i 2013. Christian gjorde sin amerikanske debut med Seattle Symphony Orchestra i 2013, og han har også opptrådt med NDR Hannover Orchestra. 

Christian er svært ettertraktet som kammermusiker og har vært kunstnerisk leder av den internasjonale kammermusikkfestivalen i hjembyen Stavanger siden 2010. Han opptrer jevnlig på The Wigmore Hall, hvor han ga sin debut-solo-recital i 2013. Han har også spilt under BBC Proms Chamber Music Series, hvor han samarbeidet med Signum Quartet. I 2015 ga han en tre ukers kammermusikkturne i Australia med det Australske kammerorkesteret og den Amerikanske mezzo sopranen Susan Graham. I 2006 opptrådte Christian med sopranen Renée Fleming på Nobelprisutdelingen i Oslo. 

Christian er en anerkjent plateartist og hans innspilling av Mozarts piano konserter med Oslo Filharmonien ble nominert til Spellemann-prisen i 2014. Christians innspilling Holberg variasjoner, innspilt med Ensemble 1B1, vant Spellemann-prisen i 2014. Senest ble hans innspilling av verk for cello og piano av Grieg og Grainger i samarbeid med den danske cellisten Andreas Brantelid, utgitt på BIS i 2015. Den ble straks et ”Gramophone Editor’s Choice”. 

Christian Ihle Hadland har spilt med noen av de mest anerkjente dirigenter, blant annet Sir Andrew Davis, Herbert Blomstedt og Thomas Dausgaard. Christian ble født i Stavanger i 1983 og startet med sine første pianotimer i en alder av åtte år. Som elleveåring begynte han på Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 startet han med undervisning hos professor Jiri Hlinka, både privat og på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.

/
Fjord Classics konserter:

Tuesday 27th june (k1)
- Poet, ta opp din lutt...

Sandefjord Church, 18:00

CHAUSSON / CHANSON PERPETUELLE

-

Tuesday 27th june (k2)  
- m
åneskinn

Sandar Church, 21:00

SCHÖNBERG / PIERROT LUNAIRE

-

THURSDAY 29TH JUNE (K8)
-
Versjoner du aldri har hørt

Sandefjord Church, 15:00

BACH / DOUBLE CONCERTO IN C MINOR, ARR. VIOLA & BASSOON

-

friday 30th June (k14)
- La Belle Époque

Sandar Church, 19:00

DEBUSSY / CHILDREN´S CORNER

-

saturday 1st July (k18)
- Farlig lidenskap

Sandefjord Church, 21:00

MAHLER / RÜCKERT LIEDER
BARTOK / SONATA FOR 2 PIANOS & PERCUSSION

-

sunday 2nd July (k19)
- Kaleidoskop fra Wien

Sandefjord Church, 13:00

BERG / CHAMBER CONCERTO
SCHUBERT / THE SHEPHERD ON THE ROCK

-

sunday 2nd July (k21)
- La Valse

Sandefjord Church, 18:30

RACHMANINOV / SUITE NO.2 FOR 2 PIANos 

-