Kathryn Stott xx.jpg

Andreas Hofmeir / tuba

Juryen i ECHO Klassik 2013 ga ham prisen som "Årets Instrumentalist" og ga dermed en av de viktigste europeiske musikkpriser til en tubaist for første gang. 

Andreas Martin Hofmeir, som for tiden regnes som en av de beste og mest allsidige instrumentalister, elsker å pendle mellom forskjellige sjangere. Den nå 38 år gamle tubaprofessoren ved Universität Mozarteum Salzburg, grunnla det populære bayerske bandet LaBrassBanda og har vunnet flere priser som kabaret utøver. Han er en ettertraktet solist og kammermusiker og gir mesterklasser over hele verden. 

Født i München i 1978 og med studier i Berlin, Stockholm og Hannover. I 2004 vant han den prestisjetunge "Città di Porcia" International Tuba Competition og det samme i Deutscher Musikwettbewerb i Berlin i 2005, da som den første tubaspiller noensinne i denne konkurransens historie. Han mottok stipend fra orkesterakademiene til Berliner og Münchner Philharmoniker. 2004 til 2008 var han solotubaist med Bruckner-Orchester Linz under ledelse av Dennis Russell Davies. 

Som solist har han opptrådt med Münchner Philharmoniker, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, NDR Radiophilharmonie, Bruckner Orchester Linz, Orchester des Nationaltheaters Mannheim og flere andre orkestre. Sammen med harpisten Andreas Mildner grunnla han den første tuba-harpe duoen i verden. Sammen opptrådte de på anerkjente musikkfestivaler, som Schleswig-Holstein Musikfestival, Festival Mitte Europa og Ludwigsburger Schlossfestspiele.  

Ved siden av sin klassiske karriere har Hofmeir også stått på scenen som kabaretartist i sytten år. For tiden turnerer han med sin musikkabaret "Kein Aufwand!". Han er showmester i sitt eget kabaretshow "Wer dablost's?", der artister av forskjellige sjangere opptrer, snakker og prøver å blåse den antikke illeluktende tubaen Rosalinde. 

Med sitt band LaBrassBanda, som han startet på slutten av 2013, klatret han til topp ti av de tyske hitlistene med sitt tredje album "Europa" (Sony). I 2013 spilte LaBrassBanda for rundt 500 000 personer under en turne i Tyskland. 

Som ”cross-over” artist blander Hofmeir i økende grad klassikere, jazz og kabaret i eksepsjonelle program, hvor han opptrer på scenen som klassisk solist, moderator, skuespiller, kabaretartist og jazzmusiker. Hans nåværende cross-over-prosjekt "All About That Bass" ble fremført med stor suksess i Gasteig i München ifjor. 

Hans CD`er "Uraufnahmen" med innspilling av tuba-konsertene til Duda, Näther og Roikjer (ECHO Klassik 2013) og "Why Not?" med verk for tuba-harpe duoen, er utgitt av plateselskapet Genuin. Hans nye soloalbum "On the way" (Sony) med Münchner Philharmoniker underledelse av Andrew Manze, kom ut i mars 2014. 

Andreas Martin Hofmeir spiller tubaer av merket B&S.

/
Fjord Classics konserter:

thursday 29th June (k8)
- Versjoner du aldri har hørt

Sandefjord Church, 15:00

JÖRG DUDA / CONCERTO FOR TUBA & STRINGS ´MATkallA´

-

saturday 1st July (v16)
- Lunsj med Amadeus

Engø gård, 15:00

kodály / kállai kettos
MOZART / EINE KLEINE NACHTMUSIK

-

SATURDAY 1ST JULY (K17)
- 1-2-3-4-5

Sandar Church, 18:00

tuba quartet extravaganza

-